Mantra's meaning

varahi khadgamala

वाराही खड्गमाला

ॐ ऐं ग्लौं नमः कोलमुखि दण्डनाथे वार्ताळि-हृदयदेवि वाराहि-शिरोदेवि वराहमुखि- शिखादेवि अन्धिनि-कवचदेवि रुन्धिनि-नेत्रदेवि जम्भिनि-अस्त्रदेवि प्रभावानन्द-नाथ-मयि आदिनाथानन्द-नाथ-मयि विमलानन्द-नाथ-मयि समयानन्द-नाथ-मयि शिवानन्द-नाथ-मयि निर्वाणानन्द-नाथ-मयि गणपानन्द-नाथ-मयि हरानन्द-नाथ-मयि परशम्भ्वानन्द-नाथ -मयि चिदम्शानन्द-नाथ-मयि कुरुनाथानन्द-नाथ-मयि विशुद्धानन्द-नाथ-मयि कुलानन्द-नाथ-मयि कुन्तशेखरानन्द-नाथ-मयि सुडिम्बानन्द-नाथ-मयि सुन्दरानन्द-नाथ-मयि केशानन्द-नाथ-मयि (परमेष्ठिगुरु) अमुकानन्द-नाथ-मयि (परमगुरु) अमुकानन्द-नाथ-मयि (श्रीगुरु) अमुकानन्द-नाथ-मयि गुरुपङ्क्ति रूपे जम्भिनि मोहिनि स्तम्भिनि त्रिकोणात्मक-प्रथम-चक्रस्वामिनि अन्धिनि रुन्धिनि जम्भिनि मोहिनि स्तम्भिनि पञ्च कोणात्मक-द्वितीय-चक्रस्वामिनि ब्राह्मि माहेश्वरि कौमारि वैष्णवि इन्द्राणि चामुंडे याकिनि राकिनि लाकिनि डाकिनि काकिनि साकिनि हाकिनि क्रोधिनी-चामर-ग्राहिणि स्तम्भिनी-चामर-ग्राहिणि स्तम्भन-मुसलायुध आकर्षण- हलायुध चण्डोच्चण्ड षट्कोणात्मक-तृतीय-चक्रस्वामिनि वार्तालि वाराहि वराहमुखि अन्धिनि रुन्धिनि जम्भिनि मोहिनि स्तम्भिनि देव वाहन-महामहिष अष्टदलात्मक-चतुर्थ-चक्र स्वामिनि जम्भिनि इन्द्र अप्सरसः सिद्धाः द्वादशादित्याः अग्ने साध्याः विश्वेदेवाः विश्वकर्मन् यम मातरः रुद्रपरिचारकाः रुद्राः मोहिनि निर्ऋते राक्षसाः मित्राः गन्धर्वाः भूतगणाः वरुण वसवः विद्याधराः किन्नराः वायो स्तम्भिनि चित्ररथ तुम्बुरो नारद यक्षाः सोम कुबेर देवाः विष्णो ईशान ब्रह्मन् अश्विनीदेवौ धन्वन्तरे विनायकाः क्षेत्रपाल देवीवाहन-सिंह देवीवाहन-महा कृष्ण मृग-राज शतदलात्मक-पञ्चम-चक्रस्वामिनि ऐरवत-पुण्डरीक-वामन-कुमुद-अञ्जन-पुष्पदन्त सार्वभौम सुप्रतीकाख्य अष्टदिग्गजाः मदाशक्त्याश्लिष्ट-सुधाब्धे हेतुक त्रिपुरान्तक अग्नि यम-जिह्व एकपाद काल कराल भीमरूप हाटकेश अचलाख्य-भैरव-क्षेत्रपालाः सहस्रार-भूपुरात्मक-षष्ठ-चक्र स्वामिनि पञ्चमी दण्डनाथा सङ्केता समयेश्वरी समयसङ्केता वाराही पोत्रिणी शिवा वार्ताळी महासेना आज्ञाचक्रेश्वरी अरिघ्नी इति देव- ऋषि-गण-स्तुते धूम्र-अस्त्र-मृत्युच्चाटन-वाराही-परिसेविते लघुवाराही- स्वप्नवाराही- तिरस्करिणी-परिपूजिते स्तम्भिनि-सारथ्य-किरि-चक्र-रथारूढे नमस्ते त्रिः स्वाहा ग्लौं ऐं

வாராஹீ க²ட்³க³மாலா

ஓம் ஐம் க்³லௌம் நம꞉ கோலமுகி² த³ண்ட³நாதே² வார்தாளி-ஹ்ருʼத³யதே³வி வாராஹி-ஶிரோதே³வி வராஹமுகி²- ஶிகா²தே³வி அந்தி⁴னி-கவசதே³வி ருந்தி⁴னி-நேத்ரதே³வி ஜம்பி⁴னி-அஸ்த்ரதே³வி ப்ரபா⁴வாநந்த³நாத²மயி ஆதி³ நாதா²னந்த³-நாத²-மயி விமலானந்த³-நாத²-மயி ஸமயா னந்த³-நாத²-மயி ஶிவானந்த³-நாத²-மயி நிர்வாணானந்த³-நாத²-மயி க³ணபானந்த³-நாத²-மயி ஹரானந்த³-நாத²-மயி பரஶம்ப்⁴வானந்த³-நாத²-மயி சித³ம்ஶானந்த³-நாத²-மயி குருநாதா²னந்த³-நாத²-மயி விஶுத்³தா⁴னந்த³-நாத²-மயி குலானந்த³-நாத²-மயி குந்தஶேக²ரானந்த³-நாத²-மயி ஸுடி³ம்பா³னந்த³-நாத²-மயி ஸுந்த³ரானந்த³-நாத²-மயி கேஶானந்த³-நாத²-மயி (பரமேஷ்டி²கு³ரு) அமுகானந்த³-நாத²-மயி (பரமகு³ரு) அமுகானந்த³-நாத²-மயி (ஶ்ரீகு³ரு) அமுகா னந்த³-நாத²-மயி கு³ருபங்க்தி ரூபே ஜம்பி⁴னி மோஹினி ஸ்தம்பி⁴னி த்ரிகோணாத்மக-ப்ரத²ம-சக்ரஸ்வாமினி அந்தி⁴னி ருந்தி⁴னி ஜம்பி⁴னி மோஹினி ஸ்தம்பி⁴னி பஞ்ச கோணாத்மக-த்³விதீய-சக்ரஸ்வாமினி ப்³ராஹ்மி மாஹேஶ்வரி கௌமாரி வைஷ்ணவி இந்த்³ராணி சாமுண்டே³ யாகினி ராகினி லாகினி டா³கினி காகினி ஸாகினி ஹாகினி க்ரோதி⁴னீ-சாமர-க்³ராஹிணி ஸ்தம்பி⁴னீ-சாமர-க்³ராஹிணி ஸ்தம்ப⁴ன-முஸலாயுத⁴ ஆகர்ஷண- ஹலாயுத⁴ சண்டோ³ச்சண்ட³ ஷட்கோணாத்மக-த்ருʼதீய-சக்ரஸ்வாமினி வார்தாலி வாராஹி வராஹமுகி² அந்தி⁴னி ருந்தி⁴னி ஜம்பி⁴னி மோஹினி ஸ்தம்பி⁴னி தே³வ வாஹன-மஹாமஹிஷ அஷ்டத³லாத்மக-சதுர்த²-சக்ர ஸ்வாமினி ஜம்பி⁴னி இந்த்³ர அப்ஸரஸ꞉ ஸித்³தா⁴꞉ த்³வாத³ஶா தி³த்யா꞉ அக்³னே ஸாத்⁴யா꞉ விஶ்வேதே³வா꞉ விஶ்வகர்மன் யம மாதர꞉ ருத்³ரபரிசாரகா꞉ ருத்³ரா꞉ மோஹினி நிர்ருʼதே ராக்ஷஸா꞉ மித்ரா꞉ க³ந்த⁴ர்வா꞉ பூ⁴தக³ணா꞉ வருண வஸவ꞉ வித்³யாத⁴ரா꞉ கின்னரா꞉ வாயோ ஸ்தம்பி⁴னி சித்ரரத² தும்பு³ரோ நாரத³ யக்ஷா꞉ ஸோம குபே³ர தே³வா꞉ விஷ்ணோ ஈஶான ப்³ரஹ்மன் அஶ்வினீதே³வௌ த⁴ன்வந்தரே விநாயகா꞉ க்ஷேத்ரபால தே³வீவாஹன-ஸிம்ஹ தே³வீ வாஹன-மஹா க்ருʼஷ்ண ம்ருʼக³-ராஜ ஶதத³லாத்மக-பஞ்சம-சக்ரஸ்வாமினி ஐரவத-புண்ட³ரீக-வாமன-குமுத³-அஞ்ஜன-புஷ்பத³ந்த ஸார்வபௌ⁴ம ஸுப்ரதீகாக்²ய அஷ்டதி³க்³க³ஜா꞉ மதா³ஶக்த்யாஶ்லிஷ்ட-ஸுதா⁴ப்³தே⁴ ஹேதுக த்ரிபுராந்தக அக்³னி யம-ஜிஹ்வ ஏகபாத³ கால கரால பீ⁴மரூப ஹாடகேஶ அசலாக்²ய-பை⁴ரவ-க்ஷேத்ரபாலா꞉ ஸஹஸ்ரார-பூ⁴புராத்மக-ஷஷ்ட²-சக்ர ஸ்வாமினி பஞ்சமீ த³ண்ட³நாதா² ஸங்கேதா ஸமயேஶ்வரீ ஸமயஸங்கேதா வாராஹீ போத்ரிணீ ஶிவா வார்தாளீ மஹாஸேனா ஆஜ்ஞாசக்ரேஶ்வரீ அரிக்⁴னீ இதி தே³வ- ருʼஷி-க³ண-ஸ்துதே தூ⁴ம்ர-அஸ்த்ர-ம்ருʼத்யுச்சாடன-வாராஹீ-பரிஸேவிதே லகு⁴வாராஹீ- ஸ்வப்னவாராஹீ- திரஸ்கரிணீ-பரிபூஜிதே ஸ்தம்பி⁴னி-ஸாரத்²ய-கிரி-சக்ர-ரதா²ரூடே⁴ நமஸ்தே த்ரி꞉ ஸ்வாஹா க்³லௌம் ஐம்

vārāhī khaḍgamālā

oṃ aiṃ glauṃ namaḥ kolamukhi daṇḍanāthe vārtāḻi-hṛdayadevi vārāhi-śirodevi varāhamukhi- śikhādevi andhini-kavacadevi rundhini-netradevi jambhini-astradevi prabhāvānandanāthamayi ādināthānanda-nātha-mayi vimalānanda-nātha-mayi samayānanda-nātha-mayi śivānanda-nātha-mayi nirvāṇānanda-nātha-mayi gaṇapānanda-nātha-mayi harānanda-nātha-mayi paraśambhvānanda-nātha-mayi cidamśānanda-nātha-mayi kurunāthānanda-nātha-mayi viśuddhānanda-nātha-mayi kulānanda-nātha-mayi kuntaśekharānanda-nātha-mayi suḍimbānanda-nātha-mayi sundarānanda-nātha-mayi keśānanda-nātha-mayi (parameṣṭhiguru) amukānanda-nātha-mayi (paramaguru) amukānanda-nātha-mayi (śrīguru) amukānanda-nātha-mayi gurupaṅkti rūpe jambhini mohini stambhini trikoṇātmaka-prathama-cakrasvāmini andhini rundhini jambhini mohini stambhini pañca koṇātmaka-dvitīya-cakrasvāmini brāhmi māheśvari kaumāri vaiṣṇavi indrāṇi cāmuṃḍe yākini rākini lākini ḍākini kākini sākini hākini krodhinī-cāmara-grāhiṇi stambhinī-cāmara-grāhiṇi stambhana-musalāyudha ākarṣaṇa- halāyudha caṇḍoccaṇḍa ṣaṭkoṇātmaka-tṛtīya-cakrasvāmini vārtāli vārāhi varāhamukhi andhini rundhini jambhini mohini stambhini deva vāhana-mahāmahiṣa aṣṭadalātmaka-caturtha-cakra svāmini jambhini indra apsarasaḥ siddhāḥ dvādaśādityāḥ agne sādhyāḥ viśvedevāḥ viśvakarman yama mātaraḥ rudraparicārakāḥ rudrāḥ mohini nirṛte rākṣasāḥ mitrāḥ gandharvāḥ bhūtagaṇāḥ varuṇa vasavaḥ vidyādharāḥ kinnarāḥ vāyo stambhini citraratha tumburo nārada yakṣāḥ soma kubera devāḥ viṣṇo īśāna brahman aśvinīdevau dhanvantare vināyakāḥ kṣetrapāla devīvāhana-siṃha devīvāhana-mahā kṛṣṇa mṛga-rāja śatadalātmaka-pañcama-cakrasvāmini airavata-puṇḍarīka-vāmana-kumuda-añjana-puṣpadanta sārvabhauma supratīkākhya aṣṭadiggajāḥ madāśaktyāśliṣṭa-sudhābdhe hetuka tripurāntaka agni yama-jihva ekapāda kāla karāla bhīmarūpa hāṭakeśa acalākhya-bhairava-kṣetrapālāḥ sahasrāra-bhūpurātmaka-ṣaṣṭha-cakra svāmini pañcamī daṇḍanāthā saṅketā samayeśvarī samayasaṅketā vārāhī potriṇī śivā vārtāḻī mahāsenā ājñācakreśvarī arighnī iti deva- ṛṣi-gaṇa-stute dhūmra-astra-mṛtyuccāṭana-vārāhī-parisevite laghuvārāhī- svapnavārāhī- tiraskariṇī-paripūjite stambhini-sārathya-kiri-cakra-rathārūḍhe namaste triḥ svāhā glauṃ aiṃ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *